Διδακτική επίσκεψη στην Αθήνα

Ακρόπολη – Μουσείο Μπενάκη – Βουλή των Ελλήνων

Στις 02/02/2018 η ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην πρωτεύουσα. Παρόλο που ο καιρός δεν ήταν συμμαχός μας – καθώς φυσούσε αρκετά κρύος και δυνατός άνεμος – ανηφορίσαμε στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Μετά από μια λεπτομερή ξενάγηση με θέα το θέατρο Ηρώδου Αττικού προχωρήσαμε στα Προπύλαια και θαυμάσαμε το Ναό της Απτέρου Νίκης, όπου η ξεναγός μας κατατόπισε για την ονομασία της πόλης, τα χρόνια του Περικλή και την ανοικοδόμηση της Ακρόπολης. Με δέος ανηφορίσαμε στον Παρθενώνα, αφού θαυμάσαμε τις κόρες-Καρυάτιδες και πληροφορηθήκαμε την ιστορία των Ελγίνειων μαρμάρων. Κατόπιν θαυμάσαμε τη θέα από ψηλά και ατενίσαμε το περίφημο Μουσείο της Ακρόπολης.

Κατόπιν κατηφορίσαμε στα στενά της Πλάκας και διασχίσαμε το Μοναστηράκι όπου είχαμε και την πρώτη μας ανάπαυλα από το ταξίδι. Αφού γευματίσαμε περπατήσαμε στην οδό Ερμού και κάναμε τις αγορές μας. Κατόπιν επισκεφτήκαμε το Μουσείο Μπενάκη, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν παραδοσιακές συλλογές με ενδυμασίες κατά τα χρόνια της Επανάστασης του 1821, πολύτιμα κειμήλια των αγωνιστών και να βιώσουν μέσω μιας λεπτομερούς ανάλυσης των διδασκόντων τους όσα διδάσκονται στο μάθημα της Ελληνικής Ιστορίας.

Ο χρόνος μας ήταν περιορισμένος, γι αυτό μεταβήκαμε στο Κοινοβούλιο, όπου οι μαθητές και οι διδάσκοντες παρακολουθήσαμε μια παρουσίαση που αφορούσε τη χρήση του κτιρίου και την ιστορία του και με διαδραστικό τρόπο αποκομίσαμε χρήσιμες γνώσεις. Επισκεφτήκαμε εκθέσεις που λάμβαναν χώρα εκείνη την περίοδο, αλλά νιώσαμε και για λίγο ‘αντιπρόσωποι’ του Έθνους, καθώς καθίσαμε στα έδρανα και πληροφορηθήκαμε έννοιες σχετικές με τη διακυβέρνηση του κράτους και το πολίτευμα της δημοκρατίας.

Την ώρα του δειλινού παρακολουθήσαμε την αλλαγή φρουράς των περήφανων και αγέρωχων Ευζώνων έξω από το κτίριο της Βουλής, στην πλατεία Συντάγματος. Επιστρέψαμε στην πόλη μας με υπέροχες αναμνήσεις αλλά και πολύτιμες γνώσεις που είναι βέβαιο πως θα παραμείνουν ανεξίτηλες στον νου και την καρδιά μας για πολύ καιρό…!!!

[slideshow id=124][nggallery id=124]

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο